Автор |
Сообщение |
Svetlaya
|
Добавлено: 11 ноя 2017, 16:35 |
|
|
Зеленоглазое пиратство |
|
Зарегистрирован: 10 окт 2011, 07:28 Сообщения: 113257 Откуда: Киев
|
Так! Це те, чого ви так довго чекали і ось, нарешті дочекались Давненько у нас не було кулінарних марафонів, сама відчуваю нестачу натхнення, зрештою, коли як не восени, експериментувати з продуктами нового сезону та надихати на нові страви інших Умов небагато: 1. Марафон україномовний, тобто переписи пишемо українською, коментувати можна будь-якою мовою 2. Обов’язково даємо перепис 3. Має бути фото готової страви 4. Має бути виконане завдання дня Я планую , що ми протримаємось хоча б зо 3 тижні , для особливо завзятих четвертий також розпишу Всі завдання, що написані нижче, не міняються, не модифікуються та не критикуються. Якщо комусь щось не до вподоби – організовуємо марафон самостійно або пропускаємо день чи скільки завгодно. Зрештою - весь цей движ - абсолютно добровільний 1 ТИЖДЕНЬ: УКРАЇНСЬКА РЕГІОНАЛЬНА КУХНЯ Пн Крим (караїмська кухня, кримсько-татарська) Вт Полтава та центральна Україна Ср Одеські страви Чт Закарпаття Пт Київ Сб Галицька кухня Нд Улюблена страва з дитинства (рідний регіон) 2 ТИЖДЕНЬ: СТРАВИ З СЕЗОННИХ МІСЦЕВИХ ПРОДУКТІВ. В Цей тиждень не використовуємо імпортні продукти та ті, що не відповідають сезону. Далі- список головних інгредієнтів по дням Пн Буряк Вт Гарбуз Ср Кисло-молочні продукти (сир тощо) Чт Капуста будь-яка Пт М’ясо/риба Сб Яйця Нд Фрукти-ягоди 3 ТИЖДЕНЬ: СТРАВИ ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ Пн Смузі чи інші напої Вт Вегетаріанські страви з бобовими Ср Страви з круп Чт Овочеві страви Пт Здорова їжа з собою на роботу чи дітям в школу, перекуси Сб День омега-3 продуктів та ненасичених жирних кислот Нд Солодкі страви без додавання цукру та цукрозамінників (мед можна)) 4 ТИЖДЕНЬ: ВЕСЕЛА МІШАНИНА Пн Швидкострава – приготування не довше 15 хвилин –понеділок день тяжкий)) Вт Перепис з кулінарної книги чи журналу- не забудьте фото сторінки Ср Рецепт від якоїсь відомої людини в Україні (ну типу «Омлет від Марини Порошенко))), не забудьте пруфлінк Чт Рецепт улюбленого блогера –лінк обов’язковий Пт Страва «Щось у чомусь» - страва в горщику чи фарширування, чи вареники-пельмені, чи ще щось) Сб Сімейний фірмовий десерт Нд Смачний сніданок Ну, починаємо з понеділка. У вас два дні на пошук рецептів, складення планів та закупи продуктів!
_________________ "Ну что Вы! Я такое же быдло, как и Вы!" (с) __________________________________ реферальный код IHERB PAJ452
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Кадристка
|
Добавлено: 11 ноя 2017, 16:49 |
|
Зарегистрирован: 20 дек 2011, 13:49 Сообщения: 54269
|
Буду намагатись приймати участь Завдання цікаві Дуже Дякую Svetlaya
_________________
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Svetlaya
|
Добавлено: 11 ноя 2017, 17:11 |
|
|
Зеленоглазое пиратство |
|
Зарегистрирован: 10 окт 2011, 07:28 Сообщения: 113257 Откуда: Киев
|
КадристкаУра! Перший пішов)))
_________________ "Ну что Вы! Я такое же быдло, как и Вы!" (с) __________________________________ реферальный код IHERB PAJ452
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Schatz
|
Добавлено: 11 ноя 2017, 17:17 |
|
Зарегистрирован: 26 ноя 2014, 23:58 Сообщения: 5495
|
Svetlayaя б все те з'їла!!!))) щодо приготування щодня - нажаль ні, але спробую трохи долучитись!!! дякую
_________________ Реферальный код iHerb ATL5262
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Юльпан
|
Добавлено: 11 ноя 2017, 17:24 |
|
Зарегистрирован: 22 окт 2011, 19:47 Сообщения: 8158
|
Можна брати участь вибірково, правильно розумію? Ну тобто я не маю можливості виконувати абсолютно всі завдання Але хоч 2-3 спробувала би. Добавлено спустя 23 секунды:Дуже цікавий марафон!
|
|
Вернуться к началу |
|
|
rusallochka
|
Добавлено: 11 ноя 2017, 17:27 |
|
Зарегистрирован: 12 окт 2011, 10:17 Сообщения: 41794
|
Так для москалей) рецепты писать украинским, а так коментить можно на любом?
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Svetlaya
|
Добавлено: 11 ноя 2017, 18:01 |
|
|
Зеленоглазое пиратство |
|
Зарегистрирован: 10 окт 2011, 07:28 Сообщения: 113257 Откуда: Киев
|
rusallochkaДа)
_________________ "Ну что Вы! Я такое же быдло, как и Вы!" (с) __________________________________ реферальный код IHERB PAJ452
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Кадристка
|
Добавлено: 11 ноя 2017, 18:20 |
|
Зарегистрирован: 20 дек 2011, 13:49 Сообщения: 54269
|
Заліза в гугль, не все так весело
_________________
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Chiara
|
Добавлено: 11 ноя 2017, 21:23 |
|
Зарегистрирован: 28 фев 2013, 10:35 Сообщения: 38871
|
Svetlaya І фоточку підібрала ж!
_________________
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Svetlaya
|
Добавлено: 11 ноя 2017, 21:32 |
|
|
Зеленоглазое пиратство |
|
Зарегистрирован: 10 окт 2011, 07:28 Сообщения: 113257 Откуда: Киев
|
ChiaraЗацінила? Добавлено спустя 34 секунды:КадристкаТа ладно, все просто))
_________________ "Ну что Вы! Я такое же быдло, как и Вы!" (с) __________________________________ реферальный код IHERB PAJ452
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Arturberg
|
Добавлено: 11 ноя 2017, 21:50 |
|
|
Татуированная в сердце |
|
Зарегистрирован: 10 окт 2011, 09:56 Сообщения: 68035
|
Chiara писал(а): Svetlaya І фоточку підібрала ж! +1
_________________ сдесь ошыбок столька катеца слиза каг песать таг можна о мои глоза (с)
Реферальной код Iherb KLR104
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Chiara
|
Добавлено: 11 ноя 2017, 22:14 |
|
Зарегистрирован: 28 фев 2013, 10:35 Сообщения: 38871
|
Svetlaya писал(а): ChiaraЗацінила? ще б пак!
_________________
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Кадристка
|
Добавлено: 11 ноя 2017, 22:25 |
|
Зарегистрирован: 20 дек 2011, 13:49 Сообщения: 54269
|
Svetlaya Та да....погуглила понедельник, а там 90% блюд с бараниной
_________________
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Svetlaya
|
Добавлено: 11 ноя 2017, 22:29 |
|
|
Зеленоглазое пиратство |
|
Зарегистрирован: 10 окт 2011, 07:28 Сообщения: 113257 Откуда: Киев
|
КадристкаЗаменяй говядиной без проблем Или курятиной Муж печёт кубетэ с курятиной) Добавлено спустя 25 секунд:Хотя там по легенде вообще голуби
_________________ "Ну что Вы! Я такое же быдло, как и Вы!" (с) __________________________________ реферальный код IHERB PAJ452
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Кадристка
|
Добавлено: 11 ноя 2017, 22:30 |
|
Зарегистрирован: 20 дек 2011, 13:49 Сообщения: 54269
|
Я на пирожки глаз положила
_________________
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Svetlaya
|
Добавлено: 11 ноя 2017, 22:41 |
|
|
Зеленоглазое пиратство |
|
Зарегистрирован: 10 окт 2011, 07:28 Сообщения: 113257 Откуда: Киев
|
Кадристкавот тебе) http://www.liveinternet.ru/users/cubete/post217335164/Примечание: для начинки пирожков, как и куветы, можно использовать мясо индейки, утки, курицы. Добавлено спустя 4 минуты 54 секунды:Вот мне прям понравилось http://konctanciya.info/post399320711/Интересно, что в Литве живет диаспора караимов и там эти пирожки называются кибинай Добавлено спустя 1 минуту 27 секунд:Я буду делать пирожки, решено) тесто же можно заранее, завтра приготовить))
_________________ "Ну что Вы! Я такое же быдло, как и Вы!" (с) __________________________________ реферальный код IHERB PAJ452
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Ксения
|
Добавлено: 11 ноя 2017, 23:41 |
|
Зарегистрирован: 24 окт 2011, 22:17 Сообщения: 11883 Откуда: Борисполь
|
От, блін, я пекла караїмські пиріжки і навіть не знала, що то кримська кухня.
_________________ - Больно, - сказала душа. - Хочется плакать, - сказало сердце. - Не скулить, - заорали мозги. - Всем заткнуться! И за мной!!! - рявкнула задница
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Svetlaya
|
Добавлено: 11 ноя 2017, 23:51 |
|
|
Зеленоглазое пиратство |
|
Зарегистрирован: 10 окт 2011, 07:28 Сообщения: 113257 Откуда: Киев
|
КсенияТак откуда по твоему караимы?
_________________ "Ну что Вы! Я такое же быдло, как и Вы!" (с) __________________________________ реферальный код IHERB PAJ452
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Ксения
|
Добавлено: 12 ноя 2017, 00:20 |
|
Зарегистрирован: 24 окт 2011, 22:17 Сообщения: 11883 Откуда: Борисполь
|
Svetlaya Честно? Я понятия не имела, может когда и знала, но вот так вот...
_________________ - Больно, - сказала душа. - Хочется плакать, - сказало сердце. - Не скулить, - заорали мозги. - Всем заткнуться! И за мной!!! - рявкнула задница
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Кадристка
|
Добавлено: 13 ноя 2017, 08:34 |
|
Зарегистрирован: 20 дек 2011, 13:49 Сообщения: 54269
|
Я вже почала марафонити. Тісто готове
_________________
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Urban Fox
|
Добавлено: 13 ноя 2017, 08:52 |
|
Зарегистрирован: 03 окт 2014, 00:05 Сообщения: 26073
|
SvetlayaДа, в Тракай живут. Для меня печь пирожки - это уже высшая кухня 5 мишелиновских звёзд Кибинай по всей Литве популярны, многие уже считают просто литовской кухней.
_________________
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Svetlaya
|
Добавлено: 13 ноя 2017, 09:11 |
|
|
Зеленоглазое пиратство |
|
Зарегистрирован: 10 окт 2011, 07:28 Сообщения: 113257 Откуда: Киев
|
Ура! Я вже поснідала Караїмські пиріжки, кібінай Чесно -приготувала вчора ввечрі, бо день сьогодні важкий Половину навіть заморозила, побачимо як будуть себе вести після розморозки Ще нюанс -готувала зі свининою, бо в мене крім цього марафону ще завдання економії та був виклик нічого не купувати, а використати те, що є вдома Начинка вийшла трохи сухувата - м'ясо нежирне, збиралась покласти по шматочу масла в кожний - та забула(( Але й так доволі смачно! Холодні раджу розігрівати перед іжею Перепис додам пізніше, дуже спішу зараз)) ПЕРЕПИС Тісто650 г борошна 250 г вершкового масла (я взяла 200 маргарину, 50 масла, боюсь, із-за цього тісто "пливло" більше ніж треба, муки пішло дещо більше) 200 мл води 0,5 ч. Л. солі 0,5 ст. л. цукру 1 ст. л. оцту 2 яйця втісто+ 1 змазувати (я завжди змазую пиріжки не цілим яйцем, а жовток+трохи молока) Начинка600 г м'якоті баранини або яловичини (в мене була свинина, але не беріть з мене приклад, наступного разу зроблю з індичкою) 2 цибулини (я брала одну) 100 г курдючного жиру сіль чорний мелений перець (я додавала приправу "для шурпи") ПриготуванняХолодне вершкове масло дрібно порубати ножем і змішати з просіяним борошном. додати 2 яйця, сіль, цукор і воду з оцтом. Замісити тісто. Загорнути його в харчову плівку і помістити на 1 годину в холодильник. м'ясо нарізати на маленькі шматочки, але в жодному разі не використовувати м'ясорубку: начинка може втратити соковитість! Додати дрібно нарізану цибулю і курдючний жир, сіль і перець, перемішати з м'ясом. Відщипувати шматочки, розкачувати в тонкий корж. Викласти на одну половину 1 ст. л. начинки, накрити іншою, з'єднай край, а потім і загорнути їх кіскою. Змазати яйцем Випікати при 200 30 хв, я випікала при 170 десь Добавлено спустя 32 секунды:Кадристка писал(а): Я вже почала марафонити. Тісто готове Ура! Ти таки пиріжки робиш? Порівняємо рецепти!
_________________ "Ну что Вы! Я такое же быдло, как и Вы!" (с) __________________________________ реферальный код IHERB PAJ452
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Кадристка
|
Добавлено: 13 ноя 2017, 09:26 |
|
Зарегистрирован: 20 дек 2011, 13:49 Сообщения: 54269
|
Svetlaya Та да, вирішла їх. Бо почитала рецепти і або багато процесів, або інгредієнти специфічні (то приправа не знайома, , то овоч рідкісний). Заздрю твоєму сніданку
_________________
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Capita
|
Добавлено: 13 ноя 2017, 09:34 |
|
Зарегистрирован: 14 окт 2011, 00:02 Сообщения: 33492 Откуда: Киев-->Б
|
Я тоже заготовку сделала, но не на пирожки
_________________
Как задолбали эти тупые правила: не есть кота, не бить посуду, не есть кота..
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Svetlaya
|
Добавлено: 13 ноя 2017, 09:39 |
|
|
Зеленоглазое пиратство |
|
Зарегистрирован: 10 окт 2011, 07:28 Сообщения: 113257 Откуда: Киев
|
Кадристка писал(а): Бо почитала рецепти і або багато процесів, або інгредієнти специфічні (то приправа не знайома, , то овоч рідкісний). Так? Ну хіба що баранина.. Не знаю, плов проста страва, наприклад.. я розривалась між шурпою (чоловікова фірмова страва), баклажанами (імам баялди) та пиріжами) Все інгредієнти дома виявились тільки для пиріжків) ще є заготовки для чебуреків, але вони були недавно, поки що не хочу Добавлено спустя 17 секунд:Capitaура! велкам!
_________________ "Ну что Вы! Я такое же быдло, как и Вы!" (с) __________________________________ реферальный код IHERB PAJ452
|
|
Вернуться к началу |
|
|
|
|