Автор |
Сообщение |
Ксения
|
Добавлено: 19 ноя 2017, 11:04 |
|
Зарегистрирован: 24 окт 2011, 22:17 Сообщения: 11883 Откуда: Борисполь
|
Кадристка Мнямка!!!
_________________ - Больно, - сказала душа. - Хочется плакать, - сказало сердце. - Не скулить, - заорали мозги. - Всем заткнуться! И за мной!!! - рявкнула задница
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Юльпан
|
Добавлено: 19 ноя 2017, 12:55 |
|
Зарегистрирован: 22 окт 2011, 19:47 Сообщения: 8158
|
Кадристка, ааааа! я теж їх планувала! клас Добавлено спустя 1 минуту 43 секунды:Кадристка писал(а): В мене вийшли тластенькі і мякенькі моя бабуся робила саме такі. нічого смачнішого в житті не їла дякую за рецепт!
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Кадристка
|
Добавлено: 19 ноя 2017, 13:05 |
|
Зарегистрирован: 20 дек 2011, 13:49 Сообщения: 54269
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Юльпан
|
Добавлено: 19 ноя 2017, 13:09 |
|
Зарегистрирован: 22 окт 2011, 19:47 Сообщения: 8158
|
Кадристка, якщо шукатимеш інший рецепт, можуть стати у нагоді такі, наприклад:
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Shade
|
Добавлено: 19 ноя 2017, 13:13 |
|
Зарегистрирован: 10 окт 2011, 14:34 Сообщения: 20874
|
Вийшло випадково, але одна з моїх улюблених страв - смажені пиріжки з картоплею. Я дуже довго вагалася щодо приготування пиріжків, здавалося важким та неможливим, хоча з дріжджовим тістом дружу давно. Приготування тіста: 100 грамів вершкового масла розтопити, змішати зі склянкою теплого молока, 3 ст ложками цукру (я люблю солодке тісто з солоною начинкою), 1 ч л солі, вбити одне яйце, додати просіяну муку (500 гр), змішану з пакетиком сухих дріжджів. Муки може потребувати і більше, корегуємо в процесі. Ретельно вимісити тісто (у меня це робила хлібопічка), як підніметься - можна вимісити ще раз. Начинка - просто картопляне пюре, я не люблю ніяких домішок, ні цибулі, ні шкварок. Від тіста відривати невеличкі кульки, формувати пальцями (або за допомогою качалки) варениці, зліпити пиріжки, розплескати пальцями до товщини в 1 см, смажити на невеликому вогні до рум`яної шкоринки. Спочатку я закриваю пательню кришкою, після того, як перевертаю - смажу без кришки, щоб шкоринка була тверденька з обох боків. Тісто, рецепт якого я привела, у мене давно. Використовую для пирогів, вчора з нього смажила біляші. Добавлено спустя 2 минуты 14 секунд:Кадристка, класно, я таке теж люблю))) Я недавно у Стефи на сайті прочитала, що для крухкого тіста треба багато жиру у складі. Добавлено спустя 1 секунду:Кадристка, класно, я таке теж люблю))) Я недавно у Стефи на сайті прочитала, що для крухкого тіста треба багато жиру у складі.
_________________ Полезно иногда отдать нимб в подзарядку и полетать на метле в это время (с)
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Кадристка
|
Добавлено: 19 ноя 2017, 13:23 |
|
Зарегистрирован: 20 дек 2011, 13:49 Сообщения: 54269
|
Юльпан Дякую
Треба дома глянути записи, я колись готувала такі, як треба. Може зберегла рецепт
_________________
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Юльпан
|
Добавлено: 19 ноя 2017, 14:57 |
|
Зарегистрирован: 22 окт 2011, 19:47 Сообщения: 8158
|
У мене вийшла фігня. Показувати? Із дитинства у мене 2 яскраві спогади, обидва пов`язані з бабусею: хрусти (у нас їх називали «вергуни») і омлет. Бабусиних рецептів у мене немає. Хрусти вже показували, та і робити їх складніше так, я мега-кулінар А омлет смачний я їла ще у лікарні, це дивно звучить,мабуть Коротше, не маючи бабусиного рецепту, я узяла перший ліпший, тільки вирішила не смажити, а запікати (лікарняний був схожий на запечений). Вийшло так: З форми нормально не виймається, сервірувати красиво теж не вмію З варенням/сметаною нормально, без - сухий, як на мене. Ні на бабусин, ні на лікарняний не схоже
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Кадристка
|
Добавлено: 19 ноя 2017, 15:03 |
|
Зарегистрирован: 20 дек 2011, 13:49 Сообщения: 54269
|
ЮльпанНіколи не за пікапа омлет і тим паче не їла з варенням Мололець
_________________
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Юльпан
|
Добавлено: 19 ноя 2017, 15:08 |
|
Зарегистрирован: 22 окт 2011, 19:47 Сообщения: 8158
|
Кадристка, а я теж вперше і, скоріш за все, востаннє Варення для Борі, сметану йому не даю. Але випадково змішалися у мене сметана з малиною, і вийшло смачно
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Shade
|
Добавлено: 19 ноя 2017, 15:47 |
|
Зарегистрирован: 10 окт 2011, 14:34 Сообщения: 20874
|
Юльпан, а мультиварка есть? ИМХО, самый вкусный омлет - в мультиварке.
Но у тебя тоже вкусно выглядит)))
_________________ Полезно иногда отдать нимб в подзарядку и полетать на метле в это время (с)
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Юльпан
|
Добавлено: 19 ноя 2017, 15:57 |
|
Зарегистрирован: 22 окт 2011, 19:47 Сообщения: 8158
|
Shade, есть мультиварка. Только на сколько яиц там может получиться омлет? Штук на 6 минимум, наверное? Но за идею спасибо
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Shade
|
Добавлено: 19 ноя 2017, 16:17 |
|
Зарегистрирован: 10 окт 2011, 14:34 Сообщения: 20874
|
Юльпан, да, я делаю на 6-7 штук. Получается пышным и очень вкусным. Причем я не бью белки - желтки отдельно. Сначала в миску насыпаю столовую ложку муки с хорошим верхом, соль, вливаю постепенно где-то 100 мл (можно 150) молока, понемногу размешивая муку, потом добавляю яйца и пару минут бью венчиком. Можно миксером, но мне лень на пару минут его собирать. В мультю на выпечку масло сливочное, выливаю смесь и минут 20-25 жду))) Если "вздыбился", и в центре - готов. Если хочется разнообразия - в масло могу кинуть мелко порезанную луковицу пожарить, потом на нее смесь выливаю.
_________________ Полезно иногда отдать нимб в подзарядку и полетать на метле в это время (с)
|
|
Вернуться к началу |
|
|
rusallochka
|
Добавлено: 19 ноя 2017, 18:31 |
|
Зарегистрирован: 12 окт 2011, 10:17 Сообщения: 41794
|
У меня все банально...любимое блюдо детства это чебуреки рецепт тіста: борошно — 1 склянка;вода – 200 мл;рослинне масло – 1 чайна ложка;сіль. Просіяти борошно і змішати з іншими інгредієнтами.Замісити тісто, поступово вливаючи воду.Еластичне тісто накрити чистим рушником і залишити на столі на півгодини. Це дозволить йому стати м’яким і податливим. Фарш для чебуреків: нежирна вирізка зі свинини або яловичини – 0,5 кг;1 велика цибулина;соняшникова олія – 2 ст. ложки;вода, сіль, перець. Щоб фарш був соковитим,цибулю не мелють на м'ясорубку,а ріжуть і додають окремо.
Последний раз редактировалось rusallochka 19 ноя 2017, 18:48, всего редактировалось 1 раз.
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Юльпан
|
Добавлено: 19 ноя 2017, 18:37 |
|
Зарегистрирован: 22 окт 2011, 19:47 Сообщения: 8158
|
Shade, дякую! rusallochka, які красиві, золоті!
|
|
Вернуться к началу |
|
|
rusallochka
|
Добавлено: 19 ноя 2017, 18:50 |
|
Зарегистрирован: 12 окт 2011, 10:17 Сообщения: 41794
|
Меня Катя прямо проняла с хворостом,прямо руки чешутся его приготовить. Аж ком к горлу,бабушка готовила когда я была еще совсем маленькой и жили вместе.
|
|
Вернуться к началу |
|
|
4erry
|
Добавлено: 19 ноя 2017, 19:29 |
|
Зарегистрирован: 19 окт 2011, 11:24 Сообщения: 18210
|
Оо, какие вы молодцы! Я, дабы не особенно прогуливать, покажу тоже пирожки - блюдо детства мужа он же и готовил. Добавлено спустя 9 минут 22 секунды:Ось фірмові пиріжки мого чоловіка: тісто дріжджове (покупне), головне - це багато начинки. Цього разу була капуста, суміш свіжої та квашеної, також можна брати тільки квашену. Спочатку обсмажити цибулю до м'якості, але не пересушити. Вона повинна бути соковитою. Можна додати тертої моркви. Далі тушкувати з капустою, підливая трошки води. додати в начинку трохи цукру, для балансу смаку. Смажити в мінімальній кількості олії, тісто наколоти виделкою. тоненьке тісто та багато начинки
_________________ Бесперспективная провинциалка (с) Всеволод Непогодин
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Arturberg
|
Добавлено: 19 ноя 2017, 19:42 |
|
|
Татуированная в сердце |
|
Зарегистрирован: 10 окт 2011, 09:56 Сообщения: 68035
|
Пиріжки, хвороби, чебуреки В мене в дитинстві, як і зараз, улюблена страва - окрошка
_________________ сдесь ошыбок столька катеца слиза каг песать таг можна о мои глоза (с)
Реферальной код Iherb KLR104
|
|
Вернуться к началу |
|
|
4erry
|
Добавлено: 19 ноя 2017, 19:44 |
|
Зарегистрирован: 19 окт 2011, 11:24 Сообщения: 18210
|
rusallochkaтвои чебуреки свели меня с ума!
_________________ Бесперспективная провинциалка (с) Всеволод Непогодин
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Юльпан
|
Добавлено: 19 ноя 2017, 19:50 |
|
Зарегистрирован: 22 окт 2011, 19:47 Сообщения: 8158
|
4erry, я не уявляю, як заліпити пиріжки з такооою кількістю начинки це якась ювелірна майстерність Їсти люблю саме такі, з тонким тістом
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Кадристка
|
Добавлено: 19 ноя 2017, 20:08 |
|
Зарегистрирован: 20 дек 2011, 13:49 Сообщения: 54269
|
Яке все смачне
_________________
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Shade
|
Добавлено: 19 ноя 2017, 20:27 |
|
Зарегистрирован: 10 окт 2011, 14:34 Сообщения: 20874
|
rusallochka, 4erry, клаааассные))) Вкуснотища!
_________________ Полезно иногда отдать нимб в подзарядку и полетать на метле в это время (с)
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Ali
|
Добавлено: 19 ноя 2017, 20:34 |
|
Зарегистрирован: 23 апр 2012, 19:03 Сообщения: 3515
|
Кадристка писал(а): Яке все смачне +100 4erry, класс, просто обожаю пирожки с капустой.
_________________
|
|
Вернуться к началу |
|
|
rusallochka
|
Добавлено: 19 ноя 2017, 21:03 |
|
Зарегистрирован: 12 окт 2011, 10:17 Сообщения: 41794
|
4erry Мужу мегареспект! Действительно трудно много начинки тонкое тесто!
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Ксения
|
Добавлено: 19 ноя 2017, 21:16 |
|
Зарегистрирован: 24 окт 2011, 22:17 Сообщения: 11883 Откуда: Борисполь
|
rusallochka Мур, півцарства за чебуреки!
_________________ - Больно, - сказала душа. - Хочется плакать, - сказало сердце. - Не скулить, - заорали мозги. - Всем заткнуться! И за мной!!! - рявкнула задница
Последний раз редактировалось Ксения 19 ноя 2017, 21:21, всего редактировалось 1 раз.
|
|
Вернуться к началу |
|
|
Shade
|
Добавлено: 19 ноя 2017, 21:19 |
|
Зарегистрирован: 10 окт 2011, 14:34 Сообщения: 20874
|
4erry, разглядела сковородку, это какая фирма? Я подобную купила в Италии, ооооооооочень довольна, ищу тут такую же, но больше диаметром. Они вечные, вот эти "в крапинку"
_________________ Полезно иногда отдать нимб в подзарядку и полетать на метле в это время (с)
|
|
Вернуться к началу |
|
|
|
|